Padel Mundo
90. ”The happiest man alive”

90. ”The happiest man alive”

September 14, 2021

Vi kastar oss naturligtvis över Sofia-gate och haveriet kring SM. Men det som händer på WPT är så högintressant att det kräver en djupdykning. Dessutom har Vildhussen tävlat. Och vad har egentligen Djokovic spelat för roll för svensk padel? Således ett lite extra långt avsnitt.

89. ”Peppar och kardemumma”

89. ”Peppar och kardemumma”

September 7, 2021

Säsongen på WPT går mot sitt slut och legendarer som Marrero och Paquito står ännu utan segrar, vilket får Hussen att ställa frågan: kommer det någonsin bli några fler?
Håkis sprider lobbar över hela lokalen och försöker hitta sitt spel igen.

88. ”En snygg pudel”

88. ”En snygg pudel”

August 31, 2021

Vad har Jesper Hussfelt och Caudio Lanzinger gemensamt? Jo, båda har rötter rakt upp i de österrikiska alptopparna. I övrigt reder vi självklart ut kaoset inom förbundet och hur vägen framåt ser ut. Vi snackar även SPT, WPT och den nya situation som uppstått där vi nu kan välja mellan 5-6 olika streamer från padeltävlingar under en och samma helg.

87. “Ett historiskt kaos”

87. “Ett historiskt kaos”

August 24, 2021

Svensk padel är på väg att implodera men hur gick det egentligen till? Allt började med att svenska padelförbundet öppnade upp för Cayetano Rocafort att spela SM utan svenskt medborgarskap och därefter bröt helvetet ut. Och vad hände egentligen med Caye i Lund då krampen slog till i Eurofinans Invitational? Bör Simon Vasquez få en ny partner i tävlingen? Och så fick vi se en storstilad comeback av Billie Gajic! Allt och mycket mer i veckans Padel Mundo.

86. “Maskinernas bröd och dinosauriernas död”

86. “Maskinernas bröd och dinosauriernas död”

August 17, 2021

Hussen hänger i den spanska rekordhettan med Godo, Gaspar och gänget och får intressant insyn i sporten. Vart är padeln egentligen på väg? Är den på väg att smashas sönder? Måste spelet göras långsammare? 
Dessutom går höstsäsongen in i ett högintressant läge: Euro Finans, SPT och sedan SM. Och som så ofta tidigare är den stora frågan: vad händer med Vasquez?

85. “Dubbelfel på matchbollen”

85. “Dubbelfel på matchbollen”

August 10, 2021

Padel Mundo bjöd på underbar padelfestival i Västervik. Håkis slog dubbelfel på matchbollen men hann även söka efter sina rötter. 
I övrigt: vad händer nu med alla tänkta separationer på WPT? Är de inställda tills vidare?
Och vad kan Amanda Girdo göra i huvudturneringen i WPT Challenger i La Nucía?

84. “Underskatta aldrig en diesel”

84. “Underskatta aldrig en diesel”

August 4, 2021

Malaga Open är igång men enligt flera källor nära toppspelarna blir det splittringar i några av världens bästa formationer. Är gräset verkligen grönare på andra sidan? Vad väntar på andra sidan buskaget och blir det rentav några floppar för de nya paren? Håkis berättar också om Cayes svallande känslor Under Eurofinans Invitational och hur Rubio hotade med att vägra spela. Dessutom väntar årets tävling i Västervikrunt hörnet, Padel Mundo Open. Men hittar Hussen nån partner då han är i sitt livs form? Hybris deluxe. Känns det igen?

83. “Man kan inte ligga med alla”

83. “Man kan inte ligga med alla”

August 3, 2021

En historisk vecka i Båstad är just avslutad, och även om tävlingarna mellan 'Amerika' och Europa stördes av långa regnuppehåll så befann sig Hussen och Håkis mitt i korselden. Simon Vasquez besegrade självaste Tapia, Federico Chingotto hade lekstuga även från back hand i mindre perioder och Bela var som vanligt Boss. Men vad hände med Paquito? Hur blev Yanguas en världsspelare? Och vem uppfann egentligen utspring och bandejan? Svaren får vi i tisdagens Padel Mundo.

82. “Väderapparnas tid”

82. “Väderapparnas tid”

July 27, 2021

Har ni också slag som stämmer klockrent ena dan och inte alls nästa? Medans andra slag är stabila varje match? Detta ämne botaniserar Håkis och Hussen i.
Dessutom massor av Fiskebäckskil, WPT och såklart Båstad, där alla går och tittar i sina väderappar. Kommer tävlingen kunna genomföras - eller vinner vädrets makter?

81. “Bland segelbåtar och fiskmåsar”

81. “Bland segelbåtar och fiskmåsar”

July 20, 2021

Hussen är hemma från västkusten och Håkis har just landat i nya padelmetropolen Fiskebäckskil. Baharak Soleymani gästar och berättar hur hon studerar sitt eget och konkurrenteras spel i efterhand. Nu väntar en penningstinn tävling på Västkusten och en ny WPT i Las Rozas med ett gäng nya konstellationer. Är det äntligen dags för en fullträff för Paquito?

Podbean App

Play this podcast on Podbean App